Gelezen: Een doorn in het oog van Julie Hastrup

Het verhaal: Jaren geleden ontvluchtte Rebekka Holm haar geboortestad Ringkøbing om te ontsnappen aan haar verleden. Nu wordt ze als rechercheur weer teruggeroepen naar haar geboorteplaats om het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw, Anne Gudbergsen, te leiden.

Het spoor leidt al snel naar Annes vriend, die een strafblad heeft, maar ook Annes familie lijkt wat te verbergen. Wanneer er overeenkomsten worden gevonden met een moord uit het verleden raakt Rebekka steeds verder verstrikt in haar eigen herinneringen…

Ik vond het een buitengewoon goed debuut. Vlotte schrijfstijl, interessante personages en een sterk plot. Genomineerd als het beste Deense debuut en stond in de top tien van de bestverkochte thrillers van het jaar. Veel overeenkomsten met de boeken van Camilla Läckberg. Inmiddels bezig met de volgende en op dit moment helaas laatste Nederlandstalige Rebekka Holm thriller; De Blinde Vlek. In Denemarken komt binnenkort al het zevende boek uit dus hopelijk wordt er snel meer vertaald.