Queen of Hearts (Dronningen) geselecteerd als Oscar-inzending van Denemarken

May el-Toukhy’s Sundance prijswinnende “Queen of Hearts” is geselecteerd als de Oscar-inzending van Denemarken in de internationale speelfilmrace.

“Queen of Hearts” versloeg Michael Noer’s “Before the Frost” en “Daniel” van Niels Arden Oplev en Anders W. Berthelsen die op de shortlist waren geplaatst. De Deense Oscar-commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de filmindustrie en het Deense Filminstituut.

Vertegenwoordigd in internationale markten door TrustNordisk, ging de wereld van de ‘Hartenkoningin’ in première op Sundance, waar het de publieksprijs won.

De film vertelt het verhaal van Anne, een toegewijde advocaat die het perfecte leven leidt met haar man Peter en hun tweelingdochters. Wanneer haar vervreemde tienerstiefzoon bij hen intrekt, leidt het escalerende verlangen van Anne haar op een gevaarlijk pad, waardoor zowel haar carrière als haar gezin in gevaar komen. De film is geschreven door Maren Louise Käehne, in samenwerking met El-Toukhy.

“Een verhaal van macht, passie en ontkenning,” Queen of Hearts “biedt een verrassend nieuw perspectief op de huidige discussies,” zei Claus Ladegaard, CEO van het Deense Filminstituut, voorzitter van de Deense selectiecommissie.

“Regisseur May el-Toukhy en scenarist Maren Louise Käehne hebben een compromisloos, boeiend drama gecreëerd dat resoneert met zowel internationaal publiek als critici, zoals blijkt uit de film die de felbegeerde Audience Award won op Sundance,” zei Ladegaard .

De commissie applaudisseerde voor de uitvoering van Trine Dyrholm als een “complex vrouwelijk personage waar we graag nog veel meer van op het grote scherm zouden zien”.

“Queen of Hearts” won drie prijzen in Göteborg, waaronder de hoofdprijs voor de beste Scandinavische film-, acteer- en publieksprijzen. Het drama is genomineerd voor de Nordic Council Film Prize die op 29 oktober in Stockholm wordt uitgereikt. De film was in maart een succesvolle publiekstrekker in Denemarken en is overgenomen door Breaking Glass Pictures voor de VS.

Bekijk hieronder de trailer van Queen of Hearts.