Dream Girl, nieuw album Anna Of The North

Op de albumhoes van haar tweede album, Dream Girl, zit Anna Lotterud – aka Anna Of The North – op de kofferbak van een gele klassieke auto met enorme witte vleugels die zich achter haar ontvouwen. Het beeld past bij het album dat het vertegenwoordigt, een prachtige afbeelding in een verlaten omgeving, een waardevolle auto die zijn vermogen om goed te werken verloren heeft. Dream Girl staat vol met liedjes over half functionerende relaties en niet-gerealiseerde dromen. Niet alleen een verzameling break-up liedjes, maar een terugblik op de manieren waarop we falen, zelfs als alle gevoelens net zo sterk zijn als ooit.

Voor degenen die niet haar niet kennen; Anna is een in Oslo gevestigde Noorse singer-songwriter, oorspronkelijk afkomstig uit een klein stadje genaamd Gjøvik, en kreeg verrassend haar start in de muziek tijdens haar studie in het buitenland in Melbourne, Australië. Nadat ze producer Brady Daniell-Smith, een Nieuw-Zeelander die ook in Melbourne woonde, had ontmoet, werkten en brachten ze samen hun eerste single “Sway” uit in juni 2014. Nadat The Chainsmokers dat nummer remixten en een paar andere singles “Baby” en “The Dreamer” enorme online streams teweeg brachten sloot Anna een labelovereenkomst met het in Brooklyn gevestigde singleslabel Honeymoon, een onderdeel van +1 Records en 300 Entertainment.

Na nog een reeks singles bracht Anna haar debuut album, Lovers, uit in 2017. Ze kreeg dat jaar nog meer bekendheid door te verschijnen op het veelgeprezen Flower Boy album van Tyler The Creator. Sindsdien is haar bekendheid blijven stijgen naarmate nieuwe fans Lovers oppikten en het lijkt erop dat haar toejuiching alleen maar zal groeien na de release van Dream Girl van vorige week. Anna brengt meer sprankelende pop in deze verzameling trieste liefdesliedjes die niet als een verrassing zullen komen voor fans van haar debuut. Een project dat op dezelfde manier meer gericht was op het disfunctioneren van liefde dan op een sprookjesachtig einde.

Luister Dream Girl op Spotify
Luister Dream Girl op Apple Music