Sunshine Kitty, nieuw album Tove Lo

Nu, na een onderbreking van twee jaar, is Tove Lo terug met Sunshine Kitty, haar meest veelzijdige album tot nu toe waarvan ze zegt dat het “van een kalmere plek” kwam dan haar meer introspectieve releases.Volgens Lo was de duistere en losbandige richting van Lady Wood en Blue Lips symptomatisch voor een giftige relatie die ze sindsdien heeft achtergelaten.

Sunshine Kitty vertelt van start tot eind een samenhangend verhaal van een herstellende Tove Lo die verder begint waar Blue Lips ophield: ze heeft het uitgemaakt met de partner die veel van haar pijn op haar vorige twee albums inspireerde en is klaar om met vol vertrouwen te zeggen: ‘Glad he’s gone’ (tweede song op haar album). Deze song bevat de opgeluchte en bevrijde energie die Lo’s schrijfproces kenmerkt.

“Bad as the Boys” met de Finse zangeres ALMA werd uitgebracht als de tweede single van het album, kort daarna gevolgd door “Jacques” met de Engelse producer Jax Jones. Beide nummers zijn feelgood-herkauwingen van partners in het verleden (van verschillende geslachtsidentiteiten) en de manieren – zowel goed als slecht – dat ze haar behandelden, en hoe ze vervolgens werd beĆÆnvloed.

Luister Sunshine Kitty op Spotify
Luister Sunshine Kitty op Apple Music